Welke moeder is de allerliefste?

Op Moederdag (13 mei 2012) werd het eerste Museon-MuseumJeugdUniversiteit-college gegeven door drs. Arno van Berge Henegouwen, conservator biologie van het Museon. Je kunt dit eerste college op internet bekijken! En de conservator schreef er een stukje over:

Moederdag 2012 trad het Museon toe tot de MuseumJeugdUniversiteit. Het begin was feestelijk. Ik mocht vanochtend het eerste college geven. Over het onderwerp, ja natuurlijk: Moeders in de Natuur. De revue passeerden zaken als hoe lang zijn er al moeders (en vaders natuurlijk, maar die komen later - hoe kan het anders – op Vaderdag 17 juni aan bod). Waarom zijn ze er eigenlijk? Hebben ze allemaal een man nodig om de kinderen groot te brengen? Het werd allemaal duidelijk met foto’s, films en opgezette dieren uit de rijke museumcollectie.

De organisator, collega Aaike van Oord, vervulde zijn functie van pedel perfect. Om de vijf minuten vlagde hij hoeveel tijd ik nog had…. Aan het einde studeerden de studenten snel een lied in, dat lang geleden speciaal voor moeders is geschreven. Na een kort bezoek aan de oermoeder van het Museon, de reconstructie van een Neanderthalervrouw, brachten de studenten vanaf de balustrade boven dit lied voor de verzamelde moeders ten gehore. Een goede luisteraar kan hier een duidelijk Limburgs accent in bespeuren.


De studenten met hun familie voor de uitreiking van de certificaten. Foto Museon (AvO)
Deze tekst verscheen eerder op www.wildewijdeweb.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten