Wie verzint de kleuren in kleren?

Op 15 april 2012 hield drs. Els de Baan een college in Museum de Lakenhal over de kleuren in kleren. Een van de jonge studenten was zo ijverig aantekeningen aan het maken, dat wij haar vroegen een verslag te schrijven van het college. Lees hieronder dit verslag van Anouk Schouten uit Voorhout (11 jaar, deelnemer aan MJU vanaf 2009).

Vandaag hadden we een college van Els de Baan in de Lakenhal van de Museum Jeugd Universiteit Leiden (MJU).We begonnen met een publieksvraag: Wie verzint de kleuren in kleren?

Daarna gingen we het hebben over de mode geschiedenis tot nu. Tot slot besprak Els de Baan de modewereld van nu en wat IN! wordt in 2013. Aan het eind kregen we ook antwoord op de beginvraag:
“De modewereld van nu is een groot systeem en er zijn heel veel mensen die daaraan meewerken, zoals: modeontwerpers, modetijdschriften, forecasters (mensen die kijken wat de mensen die de mode uiteindelijk gaan dragen willen dragen), winkels en beroemdheden.”

Het leukst vond ik dat ze vroeger ook al mode hadden en die was best grappig. Zo waren hakken voor mannen in en droegen vrouwen neppukkels. Ook hadden ze Pandorapoppen, die kleedden ze dan helemaal aan volgens de mode van dat moment en stuurden ze naar vrienden in andere landen. Zo konden hun vrienden zien welke kleding zij droegen en konden zij zich ook zo kleden.

Ik vond het college heel leuk en interessant. Daardoor weet ik nu ook al de mode kleuren van deze winter! Ik licht vast een tipje van de sluier op, de kleuren worden: “donkerbruin, honinggoud, donkerroze, rood-oranje, ultramarijn groen, lichtgroen, olympisch blauw, titanium, lila en lichte huidskleur!” Veel succes met shoppen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten